Mielikuvituksen ihmemaassa

Minusta on ihmeellistä, kuinka kirjailija voi sanojen avulla luoda maailman niin eläväksi, että se tuntuu lukijasta todellisuudelta. Hyvään kirjaan uppoutuminen on kuin virkistävä kylpy, josta lukija nousee uudistuneena. Olen kirjoittanut runoja lapsesta asti. Nelikymppisenä kiinnostuin käsikirjoittamisesta, ja aloin kirjoittaa novelleja. Sain kustantajalta kannustavaa palautetta, mutta 50-vuotispäiväni lähestyi, ja tuntui siltä, että enää ei ole aikaa odottaa kustannuspäätöstä. Päätin itse, että tekstini ovat riittävän hyviä julkaistaviksi, ja ryhdyin omakustantajaksi. Satukirjat olemme kustantaneet yhdessä kuvittaja Satu Ilmosen kanssa. Kaikkien omakustanteideni ulkoasun ja taiton on tehnyt visuaalinen suunnittelija Maritta Kivi. Ilman häntä kirjani eivät olisi nähneet päivänvaloa. Omakustantajana olen oppinut paljon kirjojen tekoprosessista, markkinoinnista ja myynnistä. Kirjojani saa kirjastoista. Niitä voi tilata kirjakauppoihin sekä ostaa nettikirjakaupoista tai suoraan minulta. Myös urheiluseurat ja koululuokat ovat myyneet satukirjojamme.

MYLLYTONTTU JA HIIRI

MYLLUTONTTU JA HIIRI

Karprint Oy, 2008.

Tiina Tikkasen ja Satu Ilmosen ensimmäisessä satukirjassa läpimärkä hiiri eksyy myllyyn sotkemaan tutun elämänmenon. Mitä tekee myllytonttu? Mitä tykkäävät mylläri ja musta kissa?  Myllytonttu ja hiiri on satu ystävyydestä. Ja tämä satu on totta, sillä se tapahtuu pusulalaisen Töllin myllyn maisemissa.

ISBN 978-952-92-4019-7

Näin tämä syntyi

LÄHTÖ. Novelleja.

lähtö novelleja

Karkkilan Painopalvelu Oy, 2009.

Rakkaus, yksinäisyys, petos ja kuolema. Näistä aiheista syntyvät tarinat. Tiina Tikkasen esikoiskokoelman novelleissa kuvataan ihmisen surkuhupaisaa rimpuilua kohti toista ihmistä ja hänestä irti. Keskiössä on vanhemman ja lapsen suhde. Päätalo-instituutin Möllärimestari-kilpailun novellisarjan 1. palkinto vuonna 2009.

ISBN 978-952-92-5186-5

Näin tämä syntyi

NAPIT JA HIIRI

napit ja hiiri

Karprint Oy, 2010.

Tiina Tikkasen ja Satu Ilmosen toinen satukirja Napit ja hiiri kertoo mahtavasta mamsellista, pojasta, joka ei pysy liitoksissaan ja hiirestä, joka löytää elämäntehtävänsä. Kovasta voi tulla pehmeää, ja tuska voi jalostua taiteeksi.

ISBN 978-952-92-7794-0

Näin tämä syntyi

KAPU JA MUSTANGI

kapu ja mustangi

Karprint Oy, 2011.

Tiina Tikkasen ja Satu Ilmosen kolmas satukirja kertoo luottavaisesta ja rohkeasta Kapusta sekä kammottavasta ja kiltistä hämähäkistä nimeltään Mustangi. Mitä tapahtuu, kun meri myrskyää, ja pieni ja iso kohtaavat?

1.palkinto Päätalo-instituutin Möllärimestari –kilpailun lastenkirjasarjassa vuonna 2011.

ISBN 978-952-67546-1-1

Näin tämä syntyi

JOULUN KIVET

joulun kivet

Saarijärven Offset Oy, 2012.

Koska joulun taika ei saa kadota, kaksi rohkeaa tonttulasta päättää viedä Joulun kivet turvaan menninkäisiltä. Tiina Tikkasen ja Satu Ilmosen neljäs satukirja on jännittävä seikkailutarina, jossa on luku jokaiselle joulukuun 24 päivälle niin kuin joulukalenterissa.

1.palkinto Päätalo-instituutin Möllärimestari –kilpailun lastenkirjasarjassa vuonna 2013.

ISBN 978-952-67546-2-8

Näin tämä syntyi

KEIJUN KESÄ

keijun kesä

Saarijärven Offset Oy, 2014.

Mitä tapahtuu, kun soittorasiaan vangittu tanssija saa siivet selkäänsä ja rintaansa sykkivän sydämen? Entä kuinka käy keijuun ihastuvalle sontiaiselle? Tiina Tikkasen ja Satu Ilmosen viides satukirja ”Keijun kesä” kertoo rakastumisesta ja yksin jäämisestä. Tarinassa lyövät leikkiä elämän kauneus ja kipeys.

ISBN 978-952-67546-3-5

Näin tämä syntyi

SISU SAA LINNAN

sisu saa linnan

Kustantaja: Hiidenlinna Oy 2018. Propaino.

 Mitä tehdä poikaviikarille, joka tahtoisi kiivetä yhä korkeammalle?
Kun on väkivahva rakentaja, sisukas pieni poika ja innokas apujoukko, keskelle hämäläistä metsää voi syntyä vaikka mitä. Kuten Hiidenlinna ja Sisumetsän Seikkailupuisto. Tiina Tikkasen ja Satu Ilmosen kuudes satukirja ”Sisu saa linnan” on puoliksi totta, sillä se tapahtuu Sisumetsän Seikkailupuistossa Somerniemellä. Lisäksi Ilmonen on maalannut tarinan henkilöt muistuttamaan niitä oikeita ihmisiä, jotka ovat olleet rakentamassa kiipeilypuistoa. Tarinan luettuaan lapsi voi mennä kiipeilemään seikkailupuiston radoille Sisun ja Fridan jalanjäljissä, tai sitten hän voi muistella retkeä Hiidenlinnaan kirjan avulla mielikuvituksen siivittämänä.

ISBN 978-952-94-0005-8

Näin tämä syntyi

MORSIAN

morsianKäsikirjoitus kesäteatterinäytelmään Morsian, ensiesitys Pusulan kesäteatterissa kesällä 2012. Ohjaus Markku Ihamäki.

Aikuiset lapset tulevat katsomaan kuolemansairaaksi luultua isäänsä perinnön toivossa. Isä tuleekin Viipurista kainalossaan elämäniloinen Olga-morsian, josta sisaret yrittävät päästä kaikin keinoin eroon. Morsian kertoo komedian keinoin ahneudesta, vieraantumisesta ja siitä, kuinka perheenjäsenet löytävät jälleen toisensa. Näytelmää siivittävät venäläiset romanssit.

Näin tämä syntyi