Syvemmälle, kevyemmin

Olen Tiina Tikkanen, kirjoittaja ja elämän ihmettelijä. Kirjoitan sekä faktaa että fiktiota.

Teksteilläni pyrin koskettamaan lukijaa, liikauttamaan jotakin hänessä.

Kirjoittajana kerään, elävöitän ja kirkastan aineistoa, poistan rönsyt ja veistän olennaisen esiin. Toiveeni on, että lopputulos aiheuttaa lukijassa selkeyden ja keveyden tunteen, mielihyvää siitä, että todellisuutta voi ymmärtää.

Olen koonnut näille sivuille tietoja lehtijutuistani, kirjoistani ja muista luovan työni tuotoksista. Pieni kurkistus tekemisen prosessiin löytyy Näin tämä syntyi –palkin takaa.


Sisu saa linnan

sisu saa linnanMitä tehdä poikaviikarille, joka tahtoisi kiivetä yhä korkeammalle?
Kun on väkivahva rakentaja, sisukas pieni poika ja innokas apujoukko, keskelle hämäläistä metsää voi syntyä vaikka mitä. Kuten Hiidenlinna ja Sisumetsän Seikkailupuisto. Tiina Tikkasen ja Satu Ilmosen kuudes satukirja ”Sisu saa linnan” on puoliksi totta, sillä se tapahtuu Sisumetsän Seikkailupuistossa Somerniemellä. Lisäksi Ilmonen on maalannut tarinan henkilöt muistuttamaan niitä oikeita ihmisiä, jotka ovat olleet rakentamassa kiipeilypuistoa. Tarinan luettuaan lapsi voi mennä kiipeilemään seikkailupuiston radoille Sisun ja Fridan jalanjäljissä, tai sitten hän voi muistella retkeä Hiidenlinnaan kirjan avulla mielikuvituksen siivittämänä


Tyhjä pesä

Tyhjä Pesä”Huomio huomio, kulkiko tästä pieni tyttö pirskahtelevainen, kepeä nopea elohopea, palauttakaa hänet heti, löytäjä ei saa pitää, tuossa keinussa hän kiikkui, siinä ovat hänen sormenjälkensä”

Kun lapset lähtevät kotoa, äiti voi olla tunteineen aika pihalla. Esitin runojani tyhjästä pesästä (tyhjä pesä) Rikun kesäpihalla Itkevä naurava nainen -tapahtumassa lauantaina 17.6.2017.

Avasimme aikuisen naisen tuntoja laidasta laitaan runoin, kuvin ja sävelin muusikko Tuija Rantalaisen ja kuvataiteilija Anna-Leena Vilhusen kanssa. Työstän teemasta runokirjaa.

Tapahtuman olivat järjestäneet Rikhardinkadun kirjasto ja Kulttuuriareena Gloria.

 

Linkki tapahtumaan ”Itkevä naurava nainen”


Sormenjälki

sormenjälki suomi100Suomi on minulle rakas. Kirjoitin maamme 100-vuotisjuhlan kunniaksi Opettaja-lehteen 10-osaisen sarjan nimeltä  Sormenjälki,  jossa alansa ainejärjestöjen valitsemat opettajat kertovat arvoistaan ja luovat katseen seuraavaan sataan vuoteen.

Lue jutut täältä.


Voit nyt lukea kirjan Kapu ja Mustangi www.iltasatu.org -palvelusta.

Tiina Tikkasen ja Satu Ilmosen kolmas satukirja kertoo luottavaisesta ja rohkeasta Kapusta sekä kammottavasta ja kiltistä hämähäkistä nimeltään Mustangi. Mitä tapahtuu, kun meri myrskyää, ja pieni ja iso kohtaavat?

”Iltasatu-palvelu on voittoa tavoittelematon verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on edistää suomenkielisten lastensatujen saatavuutta sähköisessä muodossa.”